CEMOS

CEMOS.

Upravljanje in optimiranje zmogljivosti stroja direktno iz kabine. Dolgoletne izkušnje izučenega šoferja niso zamenljive z ničemer. Njegov občutek za pravilne nastavitve, v vsaki situaciji, uporabljajo naši sistemi in izvlečejo iz stroja njegov optimum.

CEMOS.

Pod pojmom CEMOS (CLAAS elektronsko optimirani sistemi strojev) CLAAS združuje vse sisteme, ki skrbijo za optrimizacijo strojev

CEMOS zajema dve različni opciji:
1. Sistemi bazirani na dialogih CEMOS DIALOG ali CEMOS svetovalec. Voznika vodijo po korakih do optimalne nastavitve stroja. Predlagane nastavitve mora nato voznik potrditi ali jih popraviti.
2. Avtomatizirani sistemi CEMOS AUTOMATIC, pojem za različne funkcije, ki stroj avtomatsko optimirajo. Stroj prilagodijo tako, da stroj maksimalno izkoristi svoj potencial.

  • CEMOS DIALOG.

    CEMOS sistem optimiranja stroja najde vedno pravo nastavitev kombajna v povezavi z močjo, kvaliteto, varnostjo in učinkovitostjo. CLAAS-ove podane vrednosti so dobro povprečje za skoraj vse žetvene pogoje, ampak v praksi še puščajo prostor za nadaljno optimizacijo.

     

    AUTO FILL.

    S preračunavanjem slik kamer prikolice je AUTO FILL v stanju določiti zunanje robe prikolice kot tudi stopnjo napolnjenosti vsakega kotička prikolice. Dodatno še lahko določi točko odlaganja materiala. Tako se izmetna cev prilagaja podolgem in počez in samodejno napolni prikolico.