Demo dan

Demo dan
01.08.2015

Predstavitev strojev SAMSON in HORSCH

V sredo, 29. julija smo skupaj s Strojnim krožkom Orač organizirali demonstracijo vrhunskih strojev za organsko gnojenje in obdelavo tal SAMSON in HORSCH. Prireditev se je odvijala na njivi v Orehovi vasi, blizu letališča Edvarda Rusjana.

Strokovno vodenje predstavitve SAMSON je prevzel predstavnik SAMSON za srednjo Evropo, Csaba Szabo. Predstavljena je bila cisterno za gnojnico SAMSON PG II 20 EJECTOR SM 3000, ki je bila ustvarjena za profesionalne uporabnike. Poleg velike kapacitete, učinkovitosti, vzdržljivosti in zanesljivosti jo odlikuje še enostavna uporaba in vzdrževanje. Cisterna PG II  se ponaša z enostavno in robustno konstrukcijo, ima dve osi, v dolžino meri 8,7m, prazna cisterna pa tehta 6,2 tone. Cisterna je bila priklopljena na traktor CLAAS ARION 640 CEBIS s 180 konjskimi močmi.

Kot drugi se je predstavil trosilec SAMSON SP 15, ki ima skupaj s povišanimi stranicami 21.5 kubičnih metrov prostornine. Posebna prednost tega stroja je v robustni izvedbi in pomaknjeni zadnji osi nekoliko bolj proti zadku trosilca, s čimer se več teže prenese na traktor in tako zahteva od traktorja manj konjskih moči. Trosilec odlikuje široka uporabnost in prilagodljivost delu. Namenjen je razstrosu hlevskega ali perutninskega gnoja, suheha apna, s povišanimi stranicami pa se znajde kot idealen partner tudi ob prevozu silaže.

Hlevski gnoj smo na trosilec SAMSON SP 15 naložili s spretnim teleskopskim nakladačem CLAAS SCORPION 7035.

Da je bilo delo opravljeno, kot je treba, smo po gnjojenju tla še obdelali z gruberjem HORSCH TERRANO 3FX, ki ga je vlekel traktor NEW HOLLAND T7 270 z 270 konjskimi močmi. Gruberji so nepogrešljivi na obdelovanje zemlje med letom. Prihranijo do kar 50% goriva v primerjavi z delom s plugom.

Vsi priključki SAMSON in HORSCH so na voljo pri ekskluzivnem zastopniku AGROSORŠAK d.o.o.