PANORAMSKA kabina ARION 400

PANORAMSKA kabina ARION 400
16.09.2015

PANORAMSKA kabina ARION 400

SIMA 2015: Zlata medalja in posebna omemba za CLAAS

 

Povsem nova PANORAMSKA kabina na traktorju  ARION 400, ki se je začela proizvajati letos  je dosegla zadnji krog za "Tractor of the Year 2015" in prejela eno izmed dveh zlatih medalj. Prejeli smo : Zlato za panoramske kabine

Ključna značilnost novih PANORAMSKIH kabin je površina 2.41 m² vetrobranskega stekla. Vetrobransko steklo in polikarbonat streha so povezani med seboj. To daje vozniku popolnoma nov občutek prostornosti in je vožnja še bolj varna. Vidno polje na sprednji nakladač je tako 90 °.

Félix Garrad, produktni vodja za ARION 400 modela serije na CLAAS traktor, je pojasnil posebne izzive, s katerimi se srečujejo med razvojem panoramske kabine:. "Panoramsko kabina je idealna za delo z čelnim nakladalnikom. Potrebovali smo rešitev, ki na eni strani , zagotovljena varnost in zanesljivost. "Ker je voznikov pogled na sprednji nakladač ne poslabša zaradi morebitnih mrtvih kotov, lahko voznik vedno sedijo v udobnem položaju. S tem se izognemo vsem ponavljajočih se gibov, ter posledičnih bolečin v vratu  ter ledvene hrbtenice voznika, kar lahko povzroči težave s hrbtenico. Žirija je ugotovila, da je to izreden razvoj na področju varnosti, udobja in produktivnosti.

Več slik in video na Facebook strani AGROSORŠAK.