SCORPION - Več udobja in enostavno rokovanje

SCORPION - Več udobja in enostavno rokovanje
12.01.2017

Kadar misliš resno.

SCORPION 9055–6030.

Kot ključni stroji za premik materiala ponujajo teleskopski nakladalci na večih obratih odločilne prednosti. Z nadgradnjo na stopnjo izpustov 4 ne prinesejo modeli SCORPION le zmogljivosti pri zvišani ekonomičnosti ampak hkrati tudi več udobja.

SCORPION izpolnjuje vse potrebe katerim mora odgovarjati teleskopski nakladalec. Dvižne sile do 5,5 t in maksimalna višina dviga 8,75 m ponujajo za vsa opravila pravilen odgovor.

S 136 KM (100 kW) in 500 Nm navora ponujajo modeli 7050- 6030 preko 11 % več motorne zmogljivosti in 4 % več navora. Oba velika modela 9055 in 7055 delujeta s 4,1 l Deutz motorjem s 156 KM (115 kW).

V kombinaciji z že preizkušenim VARIPOWER pogonskim sklopom se vsi SCORPION modeli ponašajo z natančnim in lahkotnim krmiljenjem, seveda pri vseh hitrostih.

VARIOPOWER pogon.

Za še več vozne dinamike in moči potiska ponuja CLAAS VARIPOWER pogon kot PLUS verzijo s SMART ROADING. Novi SMART ROADING naredi stroj še bolj učinkovit. Znižanje obratov motorja pri konstantni hitrosti zmanjša porabo goriva med transportom ali med delom

 

Dobri obeti

Velike steklene površine omogočajo optimalen pregled nad delovnim območjem. Nova varnostna mreža sledi principu: minimalna omejitev pri maksimalnem pregledu.

 

SMART HANDLING sistem pomoči.

Izraz SMART HANDLING pri SCORPION-ih stoji za inteligentnimi funkcijami, ki pomagajo vozniku. Tako sistem omogoča navpičen dvig, ob katerem je tovor vedno v vodoravni poziciji.

 

Dobro zloženo.

Veriga za nakladanje, trak za pritrjevanje tovora, mazalica in orodje kot tudi vse ostalo kar je potrebno za delo, najde svoj prostor v zadku stroja. V nizko pozicionirane proti uteži modelov SCORPION 9055-7044 sta integrirana dva velika prostora za hrambo. Skupaj imata volumen 44 l. Pokrov se zapre in zaklene.